Ögonkräm ska enligt de flesta instruktioner användas både morgon och kväll för bästa resultat. Krämen ska appliceras med lätta fingrar och helst bara duttas på för att inte påfresta huden mer än nödvändigt. Den ska helst appliceras vid kindbenet och inte för nära ögat. Den tunna huden kring ögonen är känslig och man ska helst inte dra i den.

Det finns olika sorters ögonkrämer anpassade efter olika behov. Vilken ögonkräm du ska köpa beror på vad du är ute efter. Vill du exempelvis minska påsarna under ögonen, ta bort mörka ringar, minska rynkorna eller bara ha en kräm som återfuktar och ger näring åt huden? Alla dessa faktorer spelar in när du ska hitta rätt i ögonkrämsdjungeln.

En ögonkräm kan gärna användas i kombination med dag- och nattkräm om det inte bara är området kring ögonen man vill ta hand om. All hud mår bra av lite extra omvårdnad därför är det bra att applicera en nattkräm i ansiktet som kan stärka huden och ge den näring när man sover och att använda en dagkräm när man stiger upp för att huden ska vara stärkt under dagen. Vanliga ansiktskrämer ska helst inte användas runt ögonen eftersom de inte är avsedda för den tunna och känsliga hud som finns där. Ansiktskrämer är lite tyngre än ögonkrämer och kan därför påfresta den känsliga huden mer än nödvändigt.